Skip to contentSkip to footer

De vraag

Al meer dan 100 jaar helpt Doxis organisaties met het optimaliseren van hun informatiehuishouding. De ambitie van Doxis: versneld groeien. Om deze groei te realiseren wil Doxis stappen zetten op het gebied van digital branding, hun website en growth marketing. Van groot belang daarbij is dat de toegepaste technologie de verdere digitale transformatie van Doxis mogelijk maakt. 

De aanpak

Om een volgende stap te zetten in de digitale positionering van Doxis hebben we hun merkpositionering aangescherpt en een nieuwe website ontwikkeld. Ook zijn we aan de slag gegaan met HubSpot voor marketing automation en leadgeneratiecampagnes. 

Brand & Styleguide 

We zijn gestart met een nieuwe Brand & Styleguide voor Doxis, omdat de huidige variant niet meer aansloot bij de gewenste positionering. Daarvoor hebben we inzichten uit workshops met de directie, medewerkers en klanten van Doxis vertaald naar nieuwe designprincipes. De nieuwe styleguide omvat de visuele identiteit, typografie, kleuren, beeldgebruik, tone of voice, brand story en het logo. 

Webdesign met focus op conversie 

Op basis van de vernieuwde Brand & Styleguide en de websitedoelstellingen van Doxis is vervolgens het webdesign uitgewerkt. Aandachtspunten waren het duidelijk naar voren laten komen van het verhaal en de diensten van Doxis en het optimaliseren van conversie. En dan gaat het niet alleen om het aantrekken van leads, maar zeker ook het werven van nieuwe medewerkers. In deze fase hebben we de content- en navigatiestructuur gecreëerd, en zijn de templates en bouwblokken voor de website visueel uitgewerkt. 

Doxis homepage

Headless development met SharePoint als CMS 

Het technisch fundament voor de website van Doxis bestaat uit drie lagen. Als CMS heeft Doxis gekozen voor SharePoint. De frontend (presentatielaag) van de website is ontwikkeld op basis van React/Typescript. Deze laag bevat een set van bouwblokken waarmee Doxis zelf de vrijheid heeft om webpagina’s op te bouwen en te optimaliseren via het SharePoint-CMS. De integratielaag tussen het CMS en de frontend is ontwikkeld op basis van .NET. Via deze integratielaag kunnen andere applicaties gekoppeld worden via API. Zo zorgen we ervoor dat de website geen losstaand item is, maar een solide en toekomstbestendige basis voor de digitale transformatie van Doxis. 

HubSpot voor Marketing Automation 

De website is een belangrijk onderdeel van de digitale marketingstrategie van Doxis. Het is de plek waar klanten en talent het Doxis-merk en haar diensten digitaal kunnen ervaren, en waar websitebezoek resulteert in de juiste conversies. Om klantrelaties te versterken heeft Doxis ervoor gekozen om gebruik te maken van de marketing automation-tool HubSpot. Wij ontwikkelden de HubSpot-integratie met de website en ondersteunen nu structureel bij het inrichten en optimaliseren van HubSpot om leads te genereren en te converteren naar klanten. 

+207%

Conversie

-52%

Bounce

+80

Leads

Het resultaat 

Naast de nieuwe Brand & Styleguide, heeft Doxis nu een conversiegedreven corporate website gericht op nieuwe klanten en nieuw talent. Hierop komen de verschillende diensten en mogelijkheden van werken bij Doxis duidelijk naar voren. Met behulp van een HubSpot-integratie worden leads gegenereerd. Naast het onderhouden en optimaliseren van de website ondersteunen we Doxis ook met growth marketing, marketing automation en de volgende stappen in hun digitale transformatie. We kijken ernaar uit om samen verder te groeien! 

Wil jij ook meer conversie met een nieuwe website?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.