Skip to contentSkip to footer

+80%

meer engagement op social media posts rondom de focus topic ‘duurzaamheid’

+18%

meer websitetraffic

+17%

meer overall engagement op de social media posts

De vraag

FrieslandCampina levert zuivelproducten met merken als Campina, Fristi, Optimel en Milner. FrieslandCampina heeft de corporate strategie aangescherpt. De strategie van het Corporate Communications Team en vier strategische thema’s moesten vertaald worden naar een online platform en een digitale identiteit. Het doel daarvan is branding en informeren via de website en diverse social media kanalen.

We werkten dan ook samen met FrieslandCampina aan het complete traject voor een nieuwe corporate website en digitale identiteit. Bovendien zorgden we voor een complete social media strategie met LinkedIn als focusplatform.

Van strategie tot design, content creatie, development en launch. Het vertellen van de verhalen van de organisatie is een belangrijk onderdeel van het nieuwe platform. Voor een optimale gebruikservaring staat de snelheid van de website centraal.

De aanpak

Voor FrieslandCampina analyseerden we de data van de huidige website en voerden we een SEO-audit uit om de vindbaarheid te verbeteren. Daarnaast brachten we de doelgroepen in kaart aan de hand van jobs to be done. Daarbij werd duidelijk dat er veel overlap bestond in de jobs to be done van de doelgroepen. Het vertellen van de verhalen van FrieslandCampina beantwoordt het grootste deel van die jobs to be done. De nieuwe website moest dus een platform worden waarop die verhalen duidelijk verteld worden.

Voor het opstellen van de social media strategie werden de belangrijkste topics en focusgroepen in kaart gebracht. Vervolgens is ons social media team aan de slag gegaan met diverse creatieve brainstormsessies met het team van FrieslandCampina, analyses van de huidige prestaties en benchmarks. Dit leidde tot een succesvolle strategie die met behulp van ons team verder werd uitgevoerd.

Content creatie rondom het thema duurzaamheid, gerichte social media advertisement en continue verbetering dankzij maandelijkse analyses en rapportages zorgden voor een aanzienlijk hogere engagement en groei van de achterban. Bovendien zorgde de campagnes voor meer verkeer naar de vernieuwde website.

Hoge performance dankzij een Headless CMS-opzet

Voor de nieuwe website was het doel om een toekomstbestendige website, met uitstekende performance neer te zetten, waarop FrieslandCampina de verhalen van de organisatie kan vertellen.

De snelheid van de website was een belangrijk speerpunt. Niet alleen voor gebruikers; ook Google kijkt hiernaar bij het rangschikken van de zoekresultaten. Dankzij de Headless CMS-opzet met een WordPress-CMS realiseerden we een platform met betere performance, een hoger securityniveau en meer mogelijkheden voor verdere digitalisering.

De inzichten en resultaten van de corporate website nemen we uiteraard mee in de vervolgprojecten voor andere business units van FrieslandCampina.

+18%

Relevant verkeer

-20%

Bounce

+30%

Sessieduur

Wil jij ook een razendsnelle corporate website of groeien op social media?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.