Skip to contentSkip to footer

De vraag

FrieslandCampina levert zuivelproducten met merken als Campina, Fristi, Optimel en Milner. FrieslandCampina heeft de corporate strategie aangescherpt. De strategie van het Corporate Communications Team en vier strategische thema’s moesten vertaald worden naar een online platform en een digitale identiteit. Het doel daarvan is branding en informeren. Zo werkten we samen met FrieslandCampina aan het complete traject voor een nieuwe corporate website en digitale identiteit. Van strategie tot design, contentcreatie, development en launch. Het vertellen van de verhalen van de organisatie is een belangrijk onderdeel van het nieuwe platform. Voor een optimale gebruikservaring staat de snelheid van de website centraal.

FrieslandCampina corporate website mobiel

De aanpak

Voor FrieslandCampina analyseerden we de data van de huidige website en voerden we een SEO-audit uit om de vindbaarheid te verbeteren. Daarnaast brachten we de doelgroepen in kaart aan de hand van jobs to be done. Daarbij werd duidelijk dat er veel overlap bestond in de jobs to be done van de doelgroepen. Het vertellen van de verhalen van FrieslandCampina beantwoordt het grootste deel van die jobs to be done. De nieuwe website moest dus een platform worden waarop die verhalen duidelijk verteld worden.

FrieslandCampina corporate website homepage

Hoge performance dankzij een Headless CMS-opzet

De snelheid van de website was een belangrijk speerpunt. Niet alleen voor gebruikers; ook Google kijkt hiernaar bij het rangschikken van de zoekresultaten. Dankzij de Headless CMS-opzet met een WordPress-CMS realiseerden we een platform met betere performance, een hoger securityniveau en meer mogelijkheden voor verdere digitalisering.

+18%

Relevant verkeer

-20%

Bounce

+30%

Sessieduur

Wil jij ook een razendsnelle corporate website?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.