Skip to contentSkip to footer

Het einde van het jaar nadert razendsnel. Bij veel bedrijven is er dan ook één vraag die op dit moment speelt: wat worden de trending topics voor aankomend jaar? Gelukkig hebben wij daar een antwoord op. Want Pinterest heeft zoals ieder jaar weer voorspelt welke trending topics we aankomend jaar kunnen verwachten. En weet je wat? Deze komen voor 80% uit als we kijken naar de laatste jaren! Ik heb er een paar voor je uitgelicht: 

1. Challenges om te besparen

Het is een internationaal probleem: de stijgende kosten voor levensonderhoud. Daarom wordt geld management belangrijker dan ooit onder verschillende leeftijdsgroepen. Ondanks dat dit best een beladen onderwerp kan zijn, worden er toch verschillende challenges bedacht om dit probleem op een leuke manier te tackelen. Neem bijvoorbeeld de ‘envelop saving challenge’ waarbij je elke dag een bedrag in de envelop stopt voor 100 dagen lang. Zo wordt sparen makkelijker en leuker. 

Bron: Pinterest  

2. Rainscapes

Water wordt steeds schaarser. Niet alleen in Afrika, maar ook in minder droge gebieden zoals Nederland wordt dit probleem groter. Daarom komen Boomers en Gen X over de hele wereld in actie. Regenwateropvang, regentonnen én droogte tolerante landschapsarchitectuur moeten de wereld gaan redden. Ook wordt er gekeken naar manieren om huizen te verduurzamen.

Aan de slag met social media?

3. Weg met de tech-nek

Nu we weten dat werken op afstand een blijvertje is, zijn steeds meer mensen op zoek naar eenvoudige manieren om computer pijntjes zoals de tech-nek te bestrijden. Dus wat is de beste nek oefening en welke stretches zijn goed voor mobiliteit? Zoek en gij zult vinden. 

Bron: Pinterest 

4. Hipstoric interieur

Ikea? No thank you! Boomers en Gen X gaan namelijk liever voor iets unieks als het gaat om het inrichten van huizen. Weg met de massaproductie en lang leve de kringloop! Het resultaat? Soulvolle ruimtes die zelfexpressie en historische nostalgie combineren. 

5. Genderdiversiteit

De samenleving wordt steeds inclusiever en daardoor zoeken ouders naar manieren om met hun kinderen te praten over zelfexpressie en genderdiversiteit. Een boek, activiteit of kunst kan zo'n gesprek op gang helpen en traditionele stereotypen doorbreken voor volgende generaties. 

Wat vind jij van deze voorspellingen? En ga je één van de trends inzetten? Je kunt alle trends nog eens hier nalezen.  

Meer weten over social media?

Neem contact op met mij!

Anne Kruger

Social Media Expert