Skip to contentSkip to footer

+18%

Relevant verkeer

-20%

Bounce

+80%

Social engagement

De vraag

FrieslandCampina, bekend van sterke merken als Campina, Fristi, Optimel en Milner, stond voor de uitdaging om hun content en social strategie aan te scherpen, met hun website een jonger publiek aan te spreken en hun online aanwezigheid op social media effectiever te maken.

De oplossing

Samen met FrieslandCampina ontwikkelden we een geïntegreerde aanpak, waarbij we een nieuwe website en digitale identiteit creëerden, een gerichte social media strategie ontwikkelden, en krachtige social media content creëerden rond hun focus thema’s zoals duurzaamheid."

Content creatie rondom thema's zoals duurzaamheid, gerichte social media advertisement en continue website verbetering op basis van structurele data-analyses zorgden voor een aanzienlijk hogere engagement en groei van de achterban. Dit leidde tot een succesvolle strategie die met behulp van ons team verder werd uitgevoerd. Bovendien zorgde de social media campagnes voor meer verkeer naar de vernieuwde website.

Social media activiteiten

We laten met onze content over het klimaatplan de heldere doelstellingen en concrete acties zien die FrieslandCampina neemt om netto-klimaatneutraal zuivel te produceren in 2050. Onze focus ligt vooral op de Nederlandse doelgroep op LinkedIn, met bijzondere aandacht voor NGO's en overheidsinstellingen.

In de sociale campagne 'Future of Farming' delen we de verhalen van jonge boeren en belichten we hun ervaringen. Ons doel is de doelgroep te informeren over duurzaamheid op de boerderij en ze te betrekken bij de uitdagingen en dilemma’s waar deze boeren mee te maken krijgen. De onderwerpen variëren van biodiversiteit op het land tot mythen rondom voeding. Deze campagne is gericht op een breed publiek op Instagram, LinkedIn en Facebook.

Voor het FrieslandCampina Institute dragen we bij aan het bedenken en implementeren van de contentstrategie op sociale media en via e-mail. Dankzij deze aanpak groeit het aantal volgers jaarlijks, behouden we een hoge engagement rate op de sociale kanalen, en stimuleren we meer aanmeldingen voor webinars, e-learning sessies, e-mails en downloads van brochures.

Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen

grow beyond the obvious