Skip to contentSkip to footer

De vraag

Het van oorsprong Nederlandse B&S bestaat al 150 jaar. Door de jaren heen groeide B&S tot een wereldwijde, beursgenoteerde high-tech speler in de marketing en distributie van premium consumentengoederen. B&S verbindt mensen wereldwijd met merken zoals Dior, Dyson en Bacardi. Door een diversiteit aan succesvolle strategische overnames door B&S, ontbrak het aan een eenduidig merkverhaal. Daarom ontstond de behoefte voor een meer uniforme communicatie-aanpak, waarbij het merk B&S centraal staat. De missie was duidelijk: de klanten van B&S een uniform verhaal vertellen, dat resoneert en gemakkelijk te begrijpen is. B&S is bovendien op zoek naar nieuw personeel om verdere groei te realiseren.

De aanpak

De digitale transformatie begon met het ontwerp van een nieuwe merkidentiteit, gevisualiseerd in een brand en styleguide. Aan Vidda Digital de opdracht om de digitale doorvertaling te maken van deze merkidentiteit naar een corporate website die de nieuwe positionering ‘King of Reach’ krachtig neerzet. De corporate website moest de verschillende internationale commerciële doelgroepen aanspreken en informeren over het merk en de volledige dienstverlening van B&S: van investeerders tot grote merken en retailers.

Voor het aantrekken van personeel werd er een apart platform opgesteld: B&S Careers. Aanvullend hieraan werd er Search Advertisement opgezet, gericht op recruitment voor verschillende functies.

+48%

Bezoekers

+196%

Betrokken sessies

500

Sollicitanten

Het resultaat

Op 18 januari 2022 vierden we de go-live van de corporate website en een dag later lanceerden we de werkenbij-website. Deze twee losse platformen komen samen in één website en zijn gebaseerd op hetzelfde technische fundament. De innovatieve headless set-up van WordPress maakt de website razendsnel en vergemakkelijkt toekomstige uitbreidingen zoals koppelingen met systemen en doorontwikkeling van functionaliteit.  

De gloednieuwe website is een perfecte afspiegeling van het wereldwijde merk B&S. Bij binnenkomst op de homepage worden bezoekers direct ondergedompeld in het merkverhaal van B&S. De doelgroepen vinden op de website content die in de breedte en de diepte vertelt wat B&S in huis heeft: van oplossingen tot segmenten. In de eerste 12 weken na go-live zagen we een stijging in het aantal bezoekers op het corporate platform van 48% ten opzichte van de periode ervoor! Die bezoekers zijn ook nog eens veel meer betrokken: het aantal betrokken sessies steeg met 196% en we hebben 115% meer gebeurtenissen op de website gemeten. Dat zijn onder andere video views, page views en downloads. Aansluitend resulteerde succesvolle Search Advertisement in al zo'n 500 sollicitaties voor B&S. Als klap op de vuurpijl werd het platform door Emerce genomineerd voor een Dutch Interactive Award. Een prachtig resultaat!

Het corporate platform vormt de basis voor verdere stappen in de digitale marketingstrategie. Zo zetten we in op Marketing Automation en brandingcampagnes, maar ook de digitale doorvertaling van nieuwe proposities zoals de e-commerce tak van B&S. 

Case BS Beauty - Liquors - Retail

Wil jij ook een corporate website die past bij je positionering?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.