Skip to contentSkip to footer

De vraag


FrieslandCampina is een van de grootste zuivelbedrijven ter wereld. In 2021 bestaat FrieslandCampina 150 jaar. Een bijzondere mijlpaal die gevierd moet worden! Maar hoe doe je dat digitaal? In onze jarenlange samenwerking hebben we al veel voor hen gecreëerd: een nieuwe corporate website, digitale jaarverslagen en diverse marketingcampagnes. Aan ons de vraag hoe we digitaal impact kunnen maken met deze nieuwe mijlpaal. Het antwoord: een uitgebreid storytellingplatform met daaromheen een internationale socialmediacampagne. 

De aanpak

Het platform voor dit bijzondere jubileum moet uiteraard naadloos aansluiten op de corporate branding. Tegelijkertijd wilden we van de gelegenheid gebruikmaken om een unieke look & feel te creëren. We maakten daarom een doorvertaling vanuit de corporate styleguide naar een feestelijke variant, die we vervolgens weer hebben doorvertaald naar digitaal. Hierbij hebben we nieuwe elementen toegevoegd, zoals illustraties die de 4 thema’s waarbinnen de verhalen verteld worden visualiseren. Om de feestelijke ervaring compleet te maken hebben we extra aandacht besteed aan animaties en dynamische elementen zoals paginatransities. 

Tijdens dit proces werkten we intensief samen met het team van FrieslandCampina. We creëerden een concept voor zowel het digitale platform als de contentcreatie voor socialmediacampagnes. Daarna ontwikkelden we het platform op basis van moderne technologie voor een uitstekende performance op alle devices. 

FrieslandCampina 150 jaar social post

Samen groeien?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.