Skip to contentSkip to footer

De vraag van Gites

Gites is een award-winnend platform voor vakantiehuizen in Frankrijk. In een branche waarin concurrenten bestaan uit o.a. Booking en Airbnb, weet Gites internationale groei te realiseren. Met onze structurele growth marketing activiteiten helpen wij Gites om marktaandeel te veroveren in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Vereniging Koninkrijk en België. 

Start met Growth Marketing

Gites mobiel

De aanpak

Roadmap aan de hand van een strategisch Growth Canvas 

De start van growth marketing activiteiten begint altijd met het invullen van het growth canvas. Hier werken we de customer journey uit aan de hand van het bekende 'See, Think, Do, Care’- model van Google. Hierna bepalen we concrete groeiactiviteiten per laag, zodat we meteen aan de slag kunnen. 

Zonder een doel kun je natuurlijk nooit beginnen. Daarom hanteerden wij als North Star Metric, de belangrijkste KPI, het aantal geboekte nachten. Ook hebben we de propositie op de schop gegooid, zodat deze onderscheidend is van de concurrenten. Op basis van het ingevulde growth canvas hebben we per doelgroep de activiteiten bedacht die we moeten inzetten om het doel te behalen. 

Internationalisering 

Om de groeidoelstellingen te bereiken is internationalisering een belangrijke data. Behulp van onze methode - experimenteren, leren en optimaliseren - bleek al snel uit de data dat er steeds meer boekingen vanuit Engeland en Frankrijk kwamen. Om de hoogste ROI te behalen focussen we ons dan ook op het veroveren van marktaandeel in deze landen, buiten Nederland. 

We analyseerden het gedrag van de boekingen buiten Nederland. Aan de hand van deze learnings optimaliseerden we de campagneboodschap en zetten we in op specifieke regio's en huissoorten die relevant zijn voor de betreffende landen. Denk hierbij aan activiteiten zoals SEO, e-mailmarketing, social media campagnes en land-specifieke conversieoptimalisatie.   

+23%

Relevant verkeer

+65%

Internationale boekingen

+118%

Volgers op social media

Het resultaat 

Met onze data-driven groeistrategie realiseerden we in 2022 een groei van 20%. Niet alleen hebben we marktaandeel in Engeland en Frankrijk kunnen veroveren, want ook in Duitsland groeit ons marktaandeel sterk. De social media kanalen voor Frankrijk en Engeland zijn daarnaast sterk gegroeid in volgers.  

Om de groeiambities voort te zetten blijven we intensief samenwerken met Gites. We vullen de roadmap continu aan met relevante marketingactiviteiten. Bovendien zijn we sparringpartner voor het team van Gites voor alle vraagstukken op het gebied van marketing. 

De regelmatige aantrekkelijke posts op de verschillende sociale media helpen ons om onze naamsbekendheid te vergroten. De samenwerking en de communicatie met Anne van Vidda verlopen prima. Op deze manier wordt ons veel werk uit handen genomen.

Marietta Kenkel, mede-eigenaar Gites

Wil jij ook groeien met Growth Marketing?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.