Skip to contentSkip to footer

De vraag

Gites is een award-winning platform voor vakantiehuizen in Frankrijk. Wij ondersteunen Gites structureel met growth marketing, van strategie tot executie. Dat doen we met onze data-gedreven aanpak gericht op experimenteren, leren en optimaliseren aan de hand van een concrete strategie. Het doel van Gites is om te blijven groeien en onderscheidend vermogen te blijven bieden ten opzichte van concurrenten zoals booking.com en airbnb.com. Om dit te realiseren staan het uitbreiden van de fanbase en internationalisering centraal. 

Gites mobiel

De aanpak

Roadmap aan de hand van een strategisch Growth Canvas 

Met elke klant lopen we een duidelijk proces door. Startpunt is het invullen van een growth canvas. Het growth canvas is een combinatie van een uitwerking van de customer journey aan de hand van het bekende ‘See, Think, Do, Care’-model van Google, aangevuld met concrete groeiactiviteiten per stap. 

Als belangrijkste metric (KPI), de North Star, kozen we voor het aantal geboekte nachten. Vervolgens hebben we de propositie aangescherpt, waarbij een voor de doelgroep aansprekende positionering centraal staat die onderscheidend is ten opzichte van concurrenten. Op basis van het growth canvas hebben we de (nieuwe) doelgroepen concreet gemaakt en doelgroepspecifieke activiteiten bepaald. 

Internationalisering 

Internationale uitbreiding is een andere pijler om het doel te realiseren. Met behulp van onze data signaleerden we al snel een trend, namelijk het op vakantie gaan in eigen land dan wel dicht bij huis. Vandaar dat we onze internationaliseringsplannen voornamelijk hebben gefocust op Frankrijk en België (naast Nederland). 

Op basis van de data analyseren we het gedrag van de boekingen buiten Nederland. Aan de hand van deze uitkomsten passen we de campagneboodschap aan en zetten we in op specifieke regio’s en soorten huizen die relevant zijn voor de betreffende landen. Denk hierbij aan activiteiten zoals SEO, e-mailmarketing, socialmediacampagnes en landspecifieke conversieoptimalisatie. 

+23%

Relevant verkeer

+65%

Internationale boekingen

+118%

Volgers op social media

Het resultaat 

Met onze data-driven groeistrategie realiseerden we in 2022 een groei van 20% en hebben we veel marktaandeel in relevante landen als Frankrijk veroverd. We blijven intensief samenwerken met het team van Gites om verder te groeien. Dat doen we door de roadmap aan te vullen en het continu optimaliseren van marketingactiviteiten. Op basis van de data sturen we bij en verbeteren we de ROI! 

Wil je ook zo hard groeien?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.