Skip to contentSkip to footer

De vraag

Om de wereldwijde groei van Samotics te versnellen is een volledige rebranding doorgevoerd. Voor ons de opdracht om deze nieuwe merkpositionering te vertalen naar een nieuwe website met focus op conversie, leadgeneratie en een goede integratie met HubSpot.

Het resultaat

Een conversiegedreven corporate website die de nieuwe merkpositionering uitdraagt. Specifieke aandacht voor het ‘resources’-onderdeel met goede filter-functionaliteiten. Als CMS is gekozen voor SharePoint in een headless CMS-structuur. Er is met HubSpot gekoppeld voor leadgeneratie.

Samotics mobiel

De aanpak

Webdesign

Startpunt voor het webdesign was de vernieuwde brand & styleguide. In het webdesign is duidelijk gekozen voor een professionele corporate uitstraling met aandacht voor de belangrijkste conversies voor Samotics: een demo aanvragen, whitepaper/e-book downloaden en contact opnemen.

Headless structuur met SharePoint als CMS

De website van Samotics is ontwikkeld op basis van een toekomstbestendige 3-laagse technische architectuur. Bij het ontwikkelen van de frontend van de website is een set van bouwblokken opgeleverd. Samotics kan met deze bouwblokken zelf pagina’s opbouwen en optimaliseren via SharePoint CMS. Zo zijn ze zelf in control om eenvoudig nieuwe content toe te voegen of te wijzigen.

Met de Headless architectuur heeft Samotics een platform waarop ze kunnen blijven doorontwikkelen. Koppelingen met andere systemen binnen hun IT-landschap kunnen eenvoudig gerealiseerd worden. De website is hiermee geen losstaand item, maar een tool voor de verdere digitalisering van Samotics.

HubSpot Marketing Automation

HubSpot heeft een centrale rol in de marketing-tech stack van Samotics. Een goede integratie tussen de website en HubSpot is cruciaal. HubSpot-formulieren zijn direct gekoppeld aan de frontend van de website. Ook de whitepaper downloads van Samotics zijn op deze manier beschikbaar op de website.

Volgende stappen

Op basis van de data kijken we samen met Samotics naar website-optimalisaties. Dit kan gaan om het toevoegen van nieuwe functionaliteiten of het verbeteren van bestaande elementen. We zijn er trots op dat we Samotics in deze volgende fase van groei mogen ondersteunen!

Samen groeien?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.