Skip to contentSkip to footer

De vraag

ROC Mondriaan is een welbekende naam in de regio Den Haag. Ze bieden wel 240 beroepsopleidingen aan in het mbo op 4 niveaus. Om aankomende mbo-studenten bekend te laten maken met het ROC én om ze te ondersteunen bij hun studiekeuze wordt er ieder jaar campagne gevoerd. Dit doen we voor de Open Dag en de Studiekeuze Week.

De aanpak

Om meer ‘awareness’ van het ROC onder de doelgroep te creëren begonnen we met het inzetten van korte video's van shots van verschillende opleidingen. We weten dat middelbare scholieren tussen de 15 en 17 jaar voornamelijk op Instagram, Youtube en Snapchat zitten. Ook zagen we dat Youtube was begonnen met Shorts, wat sterk lijkt op Instagram Reels, ook een populair format onder de doelgroep. De video's hebben we daarom op deze kanalen verspreid.  

Hierna hebben we een aanvullende campagne laten lopen om scholieren aan te zetten tot een aanmelding voor de Open Dag en Studiekeuzeweek. In deze video's zaten verschillende studenten die uitlegden waarom de Open Dag of Studiekeuzeweek hen echt heeft geholpen. Om de complete journey van de doelgroep te vangen hebben we ook Search en Display advertenties via Google laten lopen.  

Omdat er verschillende Open Dagen en Studiekeuzeweken zijn in het jaar, hebben we de campagne opgedeeld in 3 flights zodat we in een half jaar tijd continue zichtbaarheid creëren.  

Om de zichtbaarheid te vergroten bij de doelgroep hebben we gekeken naar het betaald wegzetten van organische posts, ofwel boosten. We hebben verschillende soorten formats van organische posts geboost, waardoor we uiteindelijk wisten dat Reels het best presteerde onder de doelgroep. Daarom hebben we uiteindelijk gekozen om alleen Reels die organisch geplaatst zijn te boosten onder de doelgroep, zodat zij naast de branding- en de DO-campagne óók beelden te zien kregen van nieuws binnen de opleidingen onderling.  

+175.975

Sessies vanuit campagne

+1431

Aanmeldingen vanuit campagne

+1320

Opleiding aanmeldingen vanuit campagne

Het resultaat

Dit jaar heeft onze campagne voor 29% meer aanmeldingen voor de Open Dag gezorgd! Youtube Shorts presteerde onder andere erg goed en daarom hebben we ons halverwege de Youtube inzet volledig daarop gericht. Daarnaast hebben de verschillende funnel lagen en flights van de campagne ervoor gezorgd dat het ROC Mondriaan een half jaar lang flink onder de aandacht is gebracht bij de doelgroep. De combinatie met de gebooste reels van verschillende opleidingen heeft dit versterkt.  

Kunnen wij jou ook helpen met een sterke campagne op social media en Google?

Neem met ons contact op, we staan voor je klaar.