Skip to contentSkip to footer

Over Drupal

Het gebruik van Drupal als CMS is sterk in opkomst. Drupal websites gebruiken een professioneel en geavanceerd CMS. Het is technisch georiënteerd en gebaseerd op moderne softwareontwikkelingsprincipes.

Headless of traditioneel Drupal CMS

Je kunt een Drupal website op de traditionele manier volledig ontwikkelen. Maar wij kiezen liever voor een modernere aanpak: een Headless opzet. Dit betekent dat we voor het CMS Drupal gebruiken en voor de frontend andere technologieën.

Wat is een Headless-Drupal?

Met een Headless Drupal website profiteer je van de voordelen van een Drupal CMS, maar heb je veel meer mogelijkheden op het gebied van creativiteit, flexibiliteit, security, performance en verdere digitalisering.

De presentatielaag realiseren we met opensourcetechnologieën die daar meer geschikt voor zijn, zoals Typescript/Javascript, React en CSS. De verschillende technologieën communiceren met elkaar via een API die we bouwen in de opensourcetechnologie .NET.

De voordelen van een headless-Drupal website

Met Drupal kies je voor een geavanceerd en gebruiksvriendelijk CMS:

 • Toekomstbestendige websites
  Zelfs na een paar jaar voeg je nog eenvoudig applicaties en functionaliteiten toe om een website up-to-date te houden.
 • Koppelingen tussen systemen
  Een Headless CMS-opzet is zeer geschikt om de verschillende systemen in je IT-landschap met je website te koppelen.
 • Optimale technologie
  In een Headless CMS-opzet worden applicaties en technologieën alléén gebruikt waarvoor ze oorspronkelijk ontwikkeld zijn.
 • Eindeloze designmogelijkheden
  Omdat de ideale technologie gekozen kan worden voor de frontend, zit je niet vast aan formats of beschikbare plugins van een traditioneel CMS.
 • Betere performance
  Headless websites zijn sneller en hebben een betere beveiliging.

Wil je samen groeien?

Neem contact met ons op, we staan voor je klaar.