Skip to contentSkip to footer

Over SharePoint

SharePoint is een Microsoft-applicatie voor het beheren van documenten en projecten, maar wist je dat SharePoint ook zeer geschikt is als CMS van je website? Zeker nu Microsoft de gebruiksvriendelijkheid sterk verbeterd heeft, is Sharepoint een interessant alternatief voor bijvoorbeeld Drupal en WordPress.

Headless SharePoint-CMS

Wij ontwikkelen websites op basis van een Sharepoint CMS. Daarvoor gebruiken we een Headless-opzet. De website bestaat uit verschillende lagen. De frontend bouwen we in opensourcetechnologie├źn als Typescript/javascript, React en CSS. Zo gebruiken we voor elke toepassing de technologie die daarvoor het meest geschikt is. Het CMS en de presentatielaag communiceren met elkaar via een API, die we in .NET bouwen.

Een Headless CMS biedt meer creatieve mogelijkheden, een betere performance en een hoger securityniveau. Ook zorgt het ervoor dat je eenvoudig andere applicaties kunt koppelen, zoals je CRM of Marketing Automation Systeem.

Waarom een SharePoint-CMS?

Een SharePoint CMS integreert naadloos met je andere Microsoft-applicaties.

De voordelen van een SharePoint CMS op een rij:

 • Integratie met Microsoft-applicaties
  Werkt jouw bedrijf al met Microsoft-applicaties zoals Office365, Teams, Dynamics365 of het Power Platform? Een SharePoint CMS werkt daar naadloos mee samen.
 • API gebaseerd op OData-Protocol
  Applicaties zoals SAP, Salesforce, Oracle en IBM, die op basis van OData werken, kunnen eenvoudig gekoppeld worden. De API die we gebruiken is namelijk ook gebaseerd op het OData-protocol.
 • Gebruiksvriendelijk en herkenbaar
  Het SharePoint CMS behoort tot de meest gebruiksvriendelijke van de markt. Als je bedrijf al documenten en projecten beheert in SharePoint is de interface zeker herkenbaar voor je contentbeheerders.
 • Geavanceerd
  Alle mogelijkheden en voordelen van SharePoint op het gebied van documentenbeheer zijn ook beschikbaar voor het beheren van je website. Microsoft heeft veel mogelijkheden ingebouwd om SharePoint te configureren naar jouw specifieke wensen. Dit gaat verder dan bijvoorbeeld WordPress.
 • SharePoint Online
  Als je kiest voor de SaaS-oplossing van SharePoint (SharePoint Online), heb je de aanvullende voordelen dat het CMS niet lokaal opgezet hoeft te worden en dat hosting direct geregeld is door Microsoft. Zo bespaar je tijd en kosten.

Een nieuwe website met SharePoint CMS?

Neem contact met ons op, we staan voor je klaar.